miercuri, 18 iulie 2012

Intampinarea Domnului (2 Februarie)

Sarbatoarea de astazi ne arata adevarurile vieti noastre in relatie cu Dumnezeu, Creatorul.
    Astazi, Biserica, ni-l readuce in minte, dupa 40 de zile de la nastere, din nou pe pruncul Isus pentru a fi prezentat in Templu. Sarbatoarea este instituita si programata pentru aceasta zi de catre Papa Sergiu I .
    La sosirea la Templu, spre surprinderea parintilor lui Isus, acestea sunt intampinati de doi batrani; Simeon si Ana proorocita, doi oameni carora li s-a descoperit adevarata lumina prin Spiritul Sfant si care au venit sa intampine ,,lumina" cea adevarata si mantuirea, pregatita tuturor prin ,,gloria" lui Israel.
    Batranul Simeon, prin cuvintele pe care le rosteste la vederea pruncului, proclama inceputul Noii Aliante, recunoscand in copilul din bratele Mariei implinirea fagaduintei si profetiilor din Vechiul Testament.
    Oare, inafara celor doi batrani, la Templu, nu erau si alti oameni care, bazati pe cartile sfintei Scripturi, trebuiau sa-l cunoasca pe Isus ca Mantuitor? Erau, desigur, dar Dumnezeu nu descopera lucrarile sale celor mandri si increzuti, ci numai unor oameni smeriti si cuprinsi de Spiritul Sfant spre o traire in comuniune cu Dumnezeu prin credinta.
    In limbajul biblic ,,lumina" este simbolul vieti, al adevarului si al iubiri.
    Cristos reprezinta implinirea tuturor profetiilor din Vechiul Testament si culmea revelatiei divine a Tatalui. Este viata lumi. Este lumina care ne lumineaza viata. Adevarul care ne salveaza din namolul pacatelor si iubirea care ne conduce la mantuire. Prin urmare, orice om, trebuie sa mearga la Cristos si sa-i ceara sa intre in viata lui, pentru ca, fara de el, nu putem sa facem nimic. In el traim, suntem si ne miscam.
    Omul este creeat asemenea flori soarelui care intreaga zi priveste in permanenta soarele, fiind dependenta de lumina si caldura lui. Fara soare nu si-ar mai putea indeplini rolul si nu ar putea sa mai dea rodul sau. La fel si noi, prin apa sfantului Botez, am devenit fii lui Dumnezeu ,,fiil uminii" si florile preferate ale lui Cristos. Ca atare, fara soarele Cristos, nu am mai putea avea viata si putere de a ne atinge telul pentru care am fost creati. Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.