marți, 17 iulie 2012

Nasterea P F Maria (8 Septembrie)

   ,,Nasterea ta, Nascatoare de Dumnezeu, bucurie a vestit la toata lumea, caci din tine a rasarit soarele dreptati, Cristos, Dumnezeul nostru"   Troparul sarbatori

    Acest praznic, aceasta taina, a nasteri Preacuratei Fecioare Maria o sarbatorim, astazi, si laudam pe Ioachim si pe Ana - parinti Maicii lui Dumnezeu ca, pe cat au fost de suparati, pe atat de mult i-a bucurat Dumnezeu, daruindu-le pe cea mai aleasa dintre toate neamurile, pe cea care a impacat cerul cu pamantul si pe Dumnezeu cu oameni.
    Astazi, s-a nascut Fecioara pe care au profetit-o proorocii, au asteptat-o, cu dor, Patriarhi dupa care a insetat intreaga omenire, plangand si suspinand in decursul mai multor mii de ani!
    Astazi, s-a nascut Fecioara, care este corabia lui Noe. Steaua lui Iacob. Samanta lui Iesie. Rugul arzator al lui Moise. Lana cea binecuvantata a lui Ghedeon.
    Si alesi Vechiului Testament se alatura astazi celor dintai reprezentanti ai Noului Testament, caci, prin aceasta fiica a Nazaretului ramane, pururea viu, in inimile si constiinta omeniri.
    Si, impreuna cu ei, ne bucuram si noi, bieti copii ai Evei, pentru ca astazi ni s-a nascut; Mama cereasca, aparatoarea noastra la Tronul Dreptati lui Dumnezeu.
    Biserica o numeste pe Preacurata Fecioara; Mama gratiei si a indurari; scaparea pacatosilor; mangaierea intristatilor, ajutorarea credinciosilor si nadejdea vieti noastre.
    Asadar, veniti toate neamurile si de toate varstele si sarbatoriti, impreuna cu noi, nasterea bucuriei cea pentru toata lumea ! Astazi s-a zidit usa cea spre rasarituri. Usa, prin care, Domnul, va intra si va iesi si prin care am dobandit intoarcerea catre Dumnezeu Tatal - Incepatorul lumi.
    Cei ce te marturisesc pe tine, se binecuvinteaza. Si, blestem cade peste cei ce se leapada de tine !
    Bucura-te Maria, fiica lui Ioachim si Ana, caci spre tine-mi indrept toata nadejdea mea.
    Bucura-te cea plina de har caci, rodul pantecelui tau, prin Dumnezeu Cuvantul l-ai dat pe Cristos - Fiul lui Dumnezeu - caruia i se cuvine, impreuna cu Tatal si cu Sfantul Spirit, toata marirea, lauda si inchinaciunea noastra, a tuturor si a celor ce vin, pana in veacul veacurilor. Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.