marți, 17 iulie 2012

Intrarea in Biserica a Precuratei Fecioare Maria (21 Noiembrie)

  ,,...astazi se aduce in casa Domnului harul Dumnezeescului Spirit."


    Conform conceptiei din Vechiul Testament, familia care nu avea copii, era considerata ca fiind o familie blestemata.
    Sfinti parinti Ioachim si Ana, toata viata lor, au cerut, prin rugaciuni, mila lui Dumnnezeu si iata ca spre apusul vieti lor primesc roada rugaciunilor lor, pe Fecioara Maria.
    Conform promisiuni facute lui Dumnezeu, cand fata a implinit trei ani a fost dusa la Templu si oferita spre crestere si educare preotului Zaharia, viitorul tata al lui Ioan Botezatorul, care simtind, insuflat de spiritul sfant, ca in mana lui se afla o fetita in care se gasea din plin harul lui Dumnezeu, o duce direct in Sfanta Sfintelor.
    Acolo la Templu Fecioara Maria a petrecut pana la varsta de 15 ani in evlavie si rugaciune. In timpul rugaciunilor sale, ingerul Gavril a instiintat-o ca a fost aleasa, de Dumnezeu, sa devina mama Mantuitorului nostru.
    Trebuie sa remarcam la Preacurata Fecioara ca inca din tanara pruncie da dovada de multa ascultare, blandete si supunere in rugaciune. Aceste calitati o recomanda pe Preacurata ca un exemplu de urmat pentru toate femeile cu adevarat credincioase.
    A fost si pentru noi un moment unic in viata noastra cand am fost oferiti lui Cristos. Aceasta s-a intamplat la Botez, ca mai tarziu cand, pentru prima ora, ne-am impartasit cu Isus Euharisticul, deplin constienti, am promis fidelitate fata de Isus. Dar, ce diferenta intre promisiunea noastra si cea facuta de tanara din Templu, care nu si-a uitat nici o clipa promisiunea facuta, pe cand noi, imediat ce am dat de inselatoria diavolului din aceasta lume, in loc sa-l ocolim si sa-l oprim a intra in sufletul nostru, ne-am calcat promisiunea. Iar alti, si mai dureros, au inceput sa o huleasca si sa o denigreze pe cea la care, o buna bucata din viata, s-au rugat sa le duca rugaciunile la Fiul ei Isus Cristos.
    Precurata Fecioara este aparatoarea noastra si a tuturor celor incercati, toiagul batranetelor si chivotul legi noi.
    Sa ne rugam Preacuratei Fecioare sa mijloceasca incontinuare la Fiul ei pentru noi. Amin.
    Acestei sarbatori i se mai spune si ,,ovidenia" adica ziua sarbatorii luminii pentru cei intunecati. In aceasta zi se face pomana pentru: cei inecati, cei morti in acidente si care nu au avut luminare aprinsa la cap in momentul trecerii la viata de apoi. Se spune ca daca astazi va ninge va fi o iarna grea si daca nu ninge, iarna va fi usoara. Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.